Design de Gabi Lipan
© 2013 medgidiacity.ro

Articol întreg:

Liceeni din Medgidia sărbătoresc ”Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în școală”

Astăzi, 31.01.2013, de la ora 13, va avea loc la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia o activitate pentru a marca Ziua pentru nonviolenţa în școală (sărbătorită internaţional pe 31 ianuarie).

Încadrată în activităţile comune cu Poliţia Medgidia pentru prevenirea și combaterea violenţei în școală, coordonată de prof. Adriana Despa și prof. Elena Chirea, îi va avea ca invitaţi pe: comisar Eugen Tomescu, directorul liceului, prof. Marius Furtună, directorul adjunct, prof. Anișoara Ciornei și cadre didactice.

Activitatea se va desfășura în Laboratorul de limba latină, iar la ea vor participa elevii claselor a IX-a F și a XI-a C.

Cu ocazia acestei zile, elevii vor realiza o dezbatere cu tema „Violenţa în școală”. Comisar Eugen Tomescu va prezenta metode de prevenire, dar și de combatere a violenţei prin exemple concrete, discuţii libere, prezentându-le și un film elocvent. 

În urma acestei activităţi, dar și din materialele prezentate, elevii vor conștientiza că nu prin aplicarea violenţei de orice natură ar fi ea își pot rezolva problemele, că întotdeauna există o cale de mijloc, de mediere a conflictelor.

După cum declara consilierul de imagine al acestei instituţii, prof. Carmen Ţanu, evaluarea impactului activităţii se va face și prin observarea comportamentului atât verbal, cât și fizic al elevilor în următoarea perioadă. 

Mulțumiri tuturor colaboratorilor noștri și celor 15 cursanți: Adrian Grigore, Cristian Ciornei, Marian Neagu, Sorina Ocheană,
Alexandru Bișag, Gabriela Oprișan, George Zanfir, Bogdan Bologa, Flavius Husein, Bianca Vasile,
Erika Olaru, Geanan Mamut, Ovidiu Roman, Sevda Cadîr, Iosif Roman