Design de Gabi Lipan
© 2013 medgidiacity.ro

Articol întreg:

Ce străzi din Medgidia vor fi reabilitate în acest an

În urmă cu un an, reprezentanţii Primăriei municipiului Medgidia au realizat un „Plan multianual pentru întreţinerea și modernizarea sistemului rutier din municipiu Medgidia” prin care se urmărește reabilitarea tuturor străzilor din municipiu în termen de cinci ani.

„Ca urmare a unei proceduri de achiziţie publică, în data de 24 ianuarie 2013, s-a semnat contractul de proiectare și execuţie reabilitare sistem rutier străzi în municipiul Medgidia - faza I, cu societatea Smart Development CO S.R.L, din Voluntari, judeţul Ilfov, pentru asfaltarea a 13 străzi din municipiu. La acestea, se adaugă o suprafaţă de 31.800 metri pătraţi de alei între blocuri. Valoarea totală a contractului este de 9.188.059,10 lei fără TVA. Lucrările contractate urmează să se realizeze într-un termen de cinci luni de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor”, a spus primarul Marian Iordache. 

Potrivit proiectului, lungimea străzilor este de 4,6 kilometri, la care se adaugă o suprafaţă de 31.800 metri pătraţi de alei între blocuri, conform studiului de fezabilitate. Străzile cuprinse în contract ce urmează a fi asfaltate în cursul acestui an, sunt Theodor Amman, Luminii, Dropiilor, Panairului, Plopilor, Griviţei (între Decebal și Viilor), Siretului (între Mărgăritarului și Jiului), Sucevei, Jiului (între Siretului și Poporului), Hidrofor, Spitalului (între Republicii și Ion Creangă), Haraciu și Ion Creangă (între Republicii și Mărgăritarului). 

Pentru asfaltarea celorlalte străzi cuprinse în faza a doua a planului multianual, procedura de achiziţie ar putea avea loc la sfârșitul anului în curs.

Mulțumiri tuturor colaboratorilor noștri și celor 15 cursanți: Adrian Grigore, Cristian Ciornei, Marian Neagu, Sorina Ocheană,
Alexandru Bișag, Gabriela Oprișan, George Zanfir, Bogdan Bologa, Flavius Husein, Bianca Vasile,
Erika Olaru, Geanan Mamut, Ovidiu Roman, Sevda Cadîr, Iosif Roman