Design de Gabi Lipan
© 2013 medgidiacity.ro

Articol întreg:

Ziua Unirii sărbătorită la Medgidia

Înfăptuirea Unirii Principatelor Române rămâne un prim pas spre România de astăzi. Acum mai bine de un secol și jumătate, domnitorul Alexandru Ioan Cuza , a scris o pagină în istorie ca ziua de 24 ianuarie să fie o zi mare pentru românii din țară, dar și de peste hotare.

Cu ocazia sărbătoririi a 154 de ani, de la Unirea Principatelor Române, Primăria municipiului Medgidia a organizat ieri, la fântâna artenziană din centrul oraşului, manifestări prilejuite de această zi istorică , importantă pentru români. Cei prezenţi în centrul oraşului s-au bucurat de un recital de melodii patriotice al Fanfarei "Dan Spătaru".

Momentul a fost încheiat aşa cum se cuvine evenimentului, cu "Hora Unirii", unde şi-au dat mâna alături de cetăţenii prezenţi, şi primarul municipiului Marian Iordache, viceprimarul Luminiţa Vlădescu, consilieri locali precum şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiu.

Mulțumiri tuturor colaboratorilor noștri și celor 15 cursanți: Adrian Grigore, Cristian Ciornei, Marian Neagu, Sorina Ocheană,
Alexandru Bișag, Gabriela Oprișan, George Zanfir, Bogdan Bologa, Flavius Husein, Bianca Vasile,
Erika Olaru, Geanan Mamut, Ovidiu Roman, Sevda Cadîr, Iosif Roman