Design de Gabi Lipan
© 2013 medgidiacity.ro

Articol întreg:

Biblioteca Vie - Ediția a V-a

Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord și BiblioVoluntarii au onoarea de a anunța deschiderea celei de a V-a ediții a proiectului "Biblioteca Vie", eveniment ce va avea loc în perioada 14 -15 septembrie 2017, în Piațeta Decebal din Medgidia, în intervalul orar 12:00 - 16:00.

“Biblioteca Vie” va funcționa asemeni unei biblioteci normale, păstrând conceptele de împrumut, citire și returnare a cărților, iar, dacă cititorul este avid de lectură, chiar și pe cel al prelungirii perioadei de împrumut.

“Mica” diferență între acest proiect și o bibliotecă normală o reprezintă însăși cărțile: aici, acestea sunt, de fapt, oameni ce vor intra în contact direct cu cititorul.

“Volumele” Bibliotecii Vii sunt reprezentate de persoane ce se confruntă cu anumite probleme sociale (prejudecăți, discriminare, excludere socială) bazate pe diferite aspecte, cum ar fi etnia, sexul, vârsta sau religia. Totodată, aceste cărți atipice sunt oameni de excepție ale căror povești de viață merită să fie împărtășite cu cât mai mulți cititori.

În cele două zile dedicate evenimentului, participanții vor avea ocazia să își formeze o nouă perspectivă asupra problemei discriminării, prejudecății și a stereotipizării.

Astfel, proiectul “Biblioteca Vie” își propune să atragă atenția asupra drepturilor omului, să promoveze egalitatea indiferent de etnie, religie, sex și toți ceilalți factori care determină diversitatea, dar și să încurajeze comunicarea între oameni.

Evenimentul se desfășoară în cadrul SEDL, campanie organizată de Council of Europe și are ca temă: “Participarea, consultarea și angajamentul cetățenilor: pentru o democrație prosperă și înfloritoare”.

Vă așteptăm cu drag să răsfoiți cărțile pe care Biblioteca Vie le pune la dispoziție și să aflați poveștile fascinante ale acestora!

O societate mai bună are la bază oameni dornici să devină, la rândul lor, mai buni!

Mulțumiri tuturor colaboratorilor noștri și celor 15 cursanți: Adrian Grigore, Cristian Ciornei, Marian Neagu, Sorina Ocheană,
Alexandru Bișag, Gabriela Oprișan, George Zanfir, Bogdan Bologa, Flavius Husein, Bianca Vasile,
Erika Olaru, Geanan Mamut, Ovidiu Roman, Sevda Cadîr, Iosif Roman