Design de Gabi Lipan
© 2013 medgidiacity.ro

Articol întreg:

Curs de alfabetizare digitală pentru seniori

La Biblioteca Municipală Medgidia pe durata a două săptămâni (03-14.06.2013), de luni până vineri, între orele 9.00-12.00 s-a desfășurat ”Cursul gratuit de alfabetizare digitală pentru seniori”.

Deoarece informarea și comunicarea pe internet nu mai este de foarte mult timp doar apanajul generațiilor tinere, cursurile care s-au desfășurat pe calculatoarele Biblionet s-au adresat de această dată seniorilor din comunitatea locală medgidiană.

Iniţiativa a avut succes iar cursanții, deşi sunt la vârsta a treia, s-au arătat foarte receptivi la informaţiile primite. Aceștia au învățat să utilizeze computerul, și-au făcut cont de mail, cont de Skype pentru a putea comunica cu cei dragi aflaţi în afara ţării. Au învățat de asemenea să-și caute informațiile necesare pe internet pentru a-şi satisface interesele în anumite domenii, si-au rezervat bilete de tren online, au citit ziare electronice și, bineînțeles, blog-uri.

Cursanții noștri au fost foarte curioși, conștiincioși, iar acum, la final, pleacă cu un bagaj de cunoștințe destul de solid.

Prin organizarea acestor cursuri ne-am dorit atragerea comunității locale către bibliotecă.

Cursul, ajuns astăzi la final cu cei 10 cursanți inițiați în universul digital care au pășit foarte încrezători într-un nou spațiu, spațiul virtual, va continua în toamnă când în fața computerelor se va organiza o nouă serie de 10 seniori.

Cei ce doresc să se înscrie la aceste cursuri, dar și pentru altele, o pot face la sediul bibliotecii, pe pagina de Facebook a acesteia și pe adresa de mail.

 

Biblioteca Municipală Medgidia – Str Republicii, nr 5;

e-mail: bmedgidia@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Biblioteca-municipala-Medgidia

 

Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord – Bd-ul Independenței, nr 5;

e-mail: bibliotecanord@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/BIBLIOTECANORD

 

Mulțumiri tuturor colaboratorilor noștri și celor 15 cursanți: Adrian Grigore, Cristian Ciornei, Marian Neagu, Sorina Ocheană,
Alexandru Bișag, Gabriela Oprișan, George Zanfir, Bogdan Bologa, Flavius Husein, Bianca Vasile,
Erika Olaru, Geanan Mamut, Ovidiu Roman, Sevda Cadîr, Iosif Roman