Design de Gabi Lipan
© 2013 medgidiacity.ro

Articol întreg:

Ziua lecturii eminesciene la Şcoala cu clasele I-VIII „I.L. Caragiale” Medgidia

Elevii claselor a V-a A., a VI-a A., a VI-a B şi a VI-a C împreună cu profesorii de specialitate, au comemorat 163 de ani de la naşterea poetului naţional.

În cabinetul de limba şi literatura română,  s-a desfăşurat o activitate dedicată atât aniversǎrii a 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, cât şi Zilei Culturii Naţionale, în care s-au prezentat filmuleţe şi prezentări Power Point despre viaţa poetului, s-au recitat poezii de şi despre Eminescu, evidenţiindu-se în special aspectele mai puţin cunoscute. „Cei prezenţi au recitat poezii eminesciene în limba română, dar şi în limba engleză sau limba franceză”, a precizat domnul profesor Aurelian Frecea, unul dintre organizatorii evenimentului.

Totodată, o serie de manifestări de elogiere au fost organizate cu această ocazie şi în cursul sǎptǎmânii 14-18 ianuarie 2013, la orele de Limbǎ şi literaturǎ românǎ în parteneriat cu Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord, dedicate luceafărului poeziei româneşti: când au fost susţinute lecturi din opera eminescianǎ, o expoziţie de lucrǎri artistice, vizionarea filmului „Melancolie”, în regia Mihaelei Ioan şi a lui Valentin Coşereanu sau a filmului românesc „Un bulgăre de humă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, care are ca subiect biografia lui Eminescu.

Activitǎţile au fost coordonate de cǎtre catedra de Limbǎ şi comunicare – disciplina Limba şi literatura românǎ: profesor Elena Poiană, profesor Aurelian Frecea şi profesor Ana-Maria Băluță, cu sprijinul doamnei bibliotecar Alina Valentina Ocheană.

Mulțumiri tuturor colaboratorilor noștri și celor 15 cursanți: Adrian Grigore, Cristian Ciornei, Marian Neagu, Sorina Ocheană,
Alexandru Bișag, Gabriela Oprișan, George Zanfir, Bogdan Bologa, Flavius Husein, Bianca Vasile,
Erika Olaru, Geanan Mamut, Ovidiu Roman, Sevda Cadîr, Iosif Roman